петък, 9 януари 2009 г.

Нови рубрики

Тези дни се чудех с какво да разнообразя поредицата вербални разсъбличания и препратки към неща, които правя за Сивостен. Спрях се на идеята за две рубрики, които, искрено се надявам, ще поддържам с ентусиазъм. И двете са музикални, без да претендират за експертност, за налагане на вкус или за най-правилен подбор.

"Седмица на..."
По план би трябвало да излиза в понеделник и в неделя и да слага седмицата под знака било на група, било на музикално течение, било на саундтрак. Планирам в понеделник да се появява публикация, която да обявява надслова на седмицата и да дава кратко обяснение защо и как. Неделята ще е за малко обзор, коментар и... каквото друго ми хрумне.

"Песен на деня"
Не мисля, че има какво толкова да обяснявам по рубриката. В зависимост от това чия/каква седмица е обявена, песента на деня ще се подчинява на темата. С други думи, ако седмицата е на Deep Purple, седем дни ще публикувам личната си Purple подборка.

Но тъй като съм човешко същество и се подчинявам на моментното си настроение, изборът ми няма да е обективен. Дискусиите се приемат с отворени обятия. Няма нищо по-хубаво от това да си поговориш за музика.

2 коментара:

  1. Идеята никак не е лоша. Ще го превръщаш в музикален блог, а? ;)

    Иначе... може да слагаш и по някой пост за интересна книга, списание, статия, филм - т.е. да имаш рубрика веднъж месечно/седмично за нещо, което според теб си струва да бъде прочетено/гледано.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти за свежите идеи. :) Проблемът е, че ми липсва постоянство. Затова - като начало две рубрики, а после - кой знае. Светът ме очаква. :Р

    ОтговорИзтриване