понеделник, 9 март 2009 г.

Постно: Прясно зеле


Постите започнаха. Един ще ги спазва по религиозни причини, друг ще кара „непълен пост”, трети ще си хапва свинско и ще си жули ракийка. А аз реших да си тествам ината. Съответно като човек, който няма кой знае какъв опит, прецених, че ще я карам на салати, плодове и мюсли (с гореща вода). Някъде на третия ден обаче ми омръзна (този режим, не постенето) и запретнах ръкави за някоя манджичка. Изборът ми падна върху най-лесното и най-заешкото – прясното зеле. Хем, че вече имах известен опит (предния път го загорих жестоко и не знам какво беше като вкусови качества). Огледах хладилника, събрах две и двеста и върху кухненския плот се появиха:

3/4 средно голяма зелка;
1 домат;
1 лимон;
вода;
сол;
червен пипер;
бял пипер;
дафинов лист;
зеленчуков бульон;
олио.

http://www.sivosten.com/content.php?mode=article&id=1727&ttl=postno-prqsno-zele

Няма коментари:

Публикуване на коментар