Шоколадът и маслото трябва да се стопят на вода баня. За целта е добра идея да използвате голяма тенджерка от алпака и касерола с по-малък диаметър. Убедих майка ми, че шоколадът ще загори, ако не го разтопим по тази технология и я изнудих за водната баня. След което заплувах в своите лични асистентски води. Бутнах маслото в касеролата, натроших внимателно и с много любов блокче и половина какаово великолепие и започнах да бъркам. С още повече нежност. Ако отделите достатъчно време и удоволствие на това приготвяне на шоколада, ще установите, че топенето на водна баня, с цялото разбъркване, е истинско пиршество за сетивата. Движението на ръката се забавя от сгъстяването на сместа, наоколо се разнася наситеното ухание на какао, езикът предвкусва онова, което ще се случи по-късно... Докато аз преживявах малък катарзис, майка ми се бореше с яйцата и захарта.
http://www.sivosten.com/content.php?mode=article&id=1880&ttl=sladko-izkushenie-kekscheta-shokoladova-nirvana
Дори описанието ти е "изкушение",изглежда вкусно ...дори го помирисвам...ммммм
ОтговорИзтриванеПризнавам си, че докато пишех тази статия за Сивостен, почти усещах как под небцето ми се топи парченце горчив шоколад. :)
ОтговорИзтриване