сряда, 27 май 2009 г.

Малки админски изненади

В понеделник таблото за управление на Blogger ме посрещна с обезпокоително червено съобщение, което най-общо гласеше, че блогът ми е маркиран за изтриване заради нежелано съдържание. Добрата новина беше, че поне имаше бутон, чрез който да подам заявка за преглед, за да не ме изтрият в срок от 20 дни. Впоследствие се порових в условията за използване, общите условия, че и в собствената си поща. Оказа се, че блогът е маркиран като СПАМ и че всичко това може да е едно голямо недоразумение. При всички положения обаче най-вероятно е причинило неудобства при отварянето на блога. Ето го и съобщението от админите:

Здравейте,

Бе установено, че блогът Ви на адрес http://admatha.blogspot.com/ е с потенциално нежелано съдържание. За да коригирате това, подайте заявка за преразглеждане, като попълните формуляра на адрес http://www.blogger.com/unlock-blog.g?lockedBlogID=9189689970016991824

Ако блогът Ви не бъде прегледан, той ще бъде изтрит до двадесет дни, като през този период читателите Ви ще виждат страница с предупреждение. След като получим заявката Ви, ще прегледаме блога Ви и в рамките на два работни дни ще го отключим. След като прегледаме блога Ви и се уверим, че не съдържа нежелано съдържание, той ще бъде отключен, а съобщението в таблото Ви за управление в Blogger няма повече да се показва. Ако блогът не е Ваш, не е необходимо да правите нищо, като всички други блогове, които имате, няма да бъдат засегнати.

Ние откриваме нежелано съдържание чрез автоматизирана програма за класифициране. Автоматичното откриване на нежелано съдържание на моменти е възможно да даде неточни резултати, затова понякога блогове като Вашия могат да бъдат грешно означени като нежелани. Приемете нашите извинения за тази грешка. Като използваме този тип система обаче, можем да заделим по-голямо хранилище, да осигурим по-висока скорост на предаване и повече инженерни ресурси на автори на блогове като Вас, а не на публикуващите нежелано съдържание. За допълнителна информация, моля, вижте Помощния раздел на Blogger: http://help.blogger.com/bin/answer.py?answer=42577

Благодарим Ви за разбирането и за съдействието в усилията ни да се справим с проблема, който представлява нежеланото съдържание.

Поздрави,

Екипът на Blogger

P.S. Само да Ви напомним: блогът Ви ще бъде изтрит след 20 дни освен ако не заявите извършването на проверка. За да го направите, кликнете върху тази връзка: http://www.blogger.com/unlock-blog.g?lockedBlogID=9189689970016991824

Честно казано, честитката от админите беше неприятна, но поне си бяха направили труда да се извинят предварително в случай на грешка. Аз пък междувременно се притесних какво ли е станало. По-забавното е, че всичко това се случи след публикуването на краткия коментар за Amorphis.

На следващия ден всичко вече беше наред, но стресът си беше там. :)

4 коментара:

  1. Някой "приятел" ти е кликал на ей това бутонче горе, на което пише flag box.

    Има начин да го махнеш от кода си, иначе ще продължават и на края наистина ще ти махнат блога!

    Ако искаш ми кажи и ще ти го изпратя.

    ОтговорИзтриване
  2. Иве, Mammon е прав. Премахни навигационната лента от блога си, да нямаш друг път проблеми. И аз имам кода, пиши ми на имейла, ако решиш.

    ОтговорИзтриване
  3. И аз имах абсолютно същия проблем преди една седмица. Получих същото писмо. Нямам думи за тези, които си натискат някакви бутони, просто така - да ти усложнят живота.

    ОтговорИзтриване
  4. В интерес на истината, в първия момент си помислих, че това е дело на някой "доброжелател". После обаче реших да си преглътна подозрителността и предпочетох да си мисля, че наистина е някакво недоразумение на автоматичната система, да речем. Във всеки случай беше адски неприятно.

    Мерси за предложението за кода - приема се. Да видим ще се справя ли с намирането на имейлите ви. :)

    ОтговорИзтриване