неделя, 2 август 2009 г.

10 неща, които мразя в Интернет

Ей така от нищото - импулсивно и на български, без да копирам нещата в онзи англоезичен проект.

1. Анонимността
Досущ в стила на зодията ми (Близнаци за пропусналите), тук идва едно противоречие. Мразя анонимността в Интернет. И я обожавам. Мразя я, защото хората се крият зад нови самоличности, зад това, което не им стиска да бъдат, защото не са това, което са.

2. Периодичната смяна на чатовете
Започнах с mIRC, оказа се, че се пренасели и се прехвърлих изцяло в ICQ. После дойде Skype, приятелите ми се преселиха там, от работа ми направиха служебен потребител и... Наложи се да свикна с новото чудо на техниката. Не го обичам. Дори не го харесвам. Понасям го с нежелание и със скрита любов към дупещото се смайли. И слънчицето.

3. Винаги има нова хитова социална мрежа
Постоянно получавам покани за поредната социална мрежа, която уж била върхът. Като се започне от hi5, мине се през MySpace, стигне се до Facebook и кой знае още какво. Новият връх е Twitter, но той е съвсем друга бира.

4. Задушаващото количество информация
Най-големият плюс на Интернет, който обаче изисква доста лични качества у потребителя за да не се превърне и в най-сериозния минус. За да се възползваш от цялото богатство на мрежата, трябва да знаеш как: а) да търсиш, б)да ровиш, в)да филтрираш намереното, г)да пропускаш порното.

5. Някой явно смята, че трябва да си увелича пениса
Вярно, че личният ми живот е в застой, но това не се дължи на размера. Поне не на моя размер. И определено харесвам интимните си части в сегашния им вид.

6. Пощата не е това, което беше
Във време оно, когато бяхме млади и dial-up-ът беше всичко, за което мечтаехме, e-mail-ите можеха да са дълги, можеха да са емо, можеха да са какво ли не. Напоследък електронната поща все повече се превръща в някакъв чат със закъснение. "Зает съм, обади ми се." Мобилните телефони промениха всичко.

7. Навсякъде има мои отпечатъци
Сякаш Интернет е местопрестъплението, а аз съм главният заподозрян. Напиша ли "Ива Коевска" или "Iva Koevska" в Google, излиза какво ли не - от дългия ми стаж в Сивостен, през проекта ми към часовте по английски в СУ до участието ми в разни петиции. Има неща, които предпочитам да ги няма.

8. Ставам зависима
Има ли нужда от разяснения?

9. Онлайн игричките
О, да. Влез във Facebook и ще попаднете на MafiaWars, Ghost Trappers, Farm Buddies и още хиляди, хиляди зарибяващи, поглъщащи времето, пристрастяващи, унищожаващи сиви клетки игрички. Те уж изискват да им обръщаш внимание на 15 минути или 15 пъти дневно. В един момент се оказва, че си залепен за екрана и гледаш таймера за обратното броене като хипнотизиран.

10. Доставчика си
Дори да е перфектният доставчик, веднъж на пет години ще ти падне нета. В най-важния момент.

3 коментара: